Vi har just kommit hem från Penionat Valliden där vi har haft det mycket bra. Affe har ätit vattenmelon;
Killarna har hjälpt farfar att gräva bort all snö;
Och farfar, pappa och Max har varit ute och cyklat över 4 km. Signe och jag har promenerat.
Igår åt vi wook och min cheesecake till efterrätt. Den var yummy.
Lemon curd cheesecake
Botten
- 12 st Digestivekex
- 75 g smält smör
Fyllning
- 250 g philadelfiaost
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk rivet skal från citron
- 2 dl vispgrädde
- ca 2 dl lemoncurd
Gör så här;
1. Smöra formen lätt.
2. Mixa kexen tillsammans med det smälta smöret.
3. Tryck ut smeten i botten på en vanlig pajform eller en form med löstagbar kant. In i frysen en stund.
4. När botten fryst, bred över ett lager lemon curd. Jag värmde min 10 sekunder för att den skulle bli enklare att bre ut. In i frysen igen.
5. Vispa samman grädden och sockret – det ska vara lättvispat men inte rinnigt.Vispa i osten, 2 msk lemon curd, citronskal och vaniljsocker och kör slätt.
6. Slå ost-fyllningen i formen och kyl i frys tills kakan stelnat helt.
Ta fram kakan 10-15 minuter innan den ska serveras och låt den tina lite i kylskåp.
Dekorera med jordgubbar.
1 comment:
Hjälp så gott. Jag fyller år den 25 juni. JA TACK!
Post a Comment