...kommer regn. Och åska.
Idag har vi bakat en kaka och bjudit hem pappa på lunch.
Det blev en landgångsmacka, bål och till efterrätt kaffe och
Peach melbakaka
2 nektariner
2 lime
125 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 dl frysta hallon
Garnering; florsocker och lite blommor
Serveras med vispad grädde eller glass.
Gör så här;
1. Ugnen på 200.
2. Skär nektarinerna i tunna klyftor. Riv skalet på 2 lime och pressa ur saften ur en.
3. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. I med smör, mjöl, limeskal, limesaft. Rör till jämn smet.
4. Häll smeten i smord och bröad form. (24 cm i dia). Tryck i hallon och nektarinklyftor.
5. Grädda i nedre delen ca 35 minuter. Låt kallna.
OBS! Den är godare om den är lite kladdig i mitten, än om den gräddats för länge. Och nej, det ska inte vara bakpulver i.
Nicke och Max grävde efter mask och for sedan ut och fiskade i älven.
Max fick enligt Nicke 3 och 1/2 fisk samt en blomma och vann där med mot Nicke;
1 comment:
150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (söt el vanl)
1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
1 dl socker
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör (rumsvarmt)
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost (rumsvarm)
gör så här: smält smöret och rör i mjölken tills det är ca 37 grader. rör ner jästen tills den försvinner. rör sen ihop alla ingredienser i en bunke. smöra en långpanneform och bre ut degen där i.
fyllningen: smält smöret och rör ner philiadelphiaosten tills den löses upp, rör sedan ner florsockret och vaniljsockret. klicka ut fyllningen över degen och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. pensla sedan med ett ägg och strö över pärlsocker. grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 på 200 grader.
Post a Comment