...av storkillar igår. De ville steka och skära grönsaker.
Det blev
Cordon bleu
4 skivor lövbiff av nöt, ca 125-150 g per styck
8 skivor stark ost
4 skivor rökt skinka eller stekt bacon
dijonsenap, ca 1 tsk per biff
flingsalt, 1 krm per biff
smör till stekning
Dubbelpanering
3 st ägg
2 dl mjöl
4 dl ströbröd
1. Lägg ut lövbiffarna på skärbrädan, salta. Bred på senapen, lägg två skivor ost och en skiva skinka. Vik ihop.
2. Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål. Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt.
3. Stek gyllenbrunt i smör ca 5-7 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn.
Nu när det har varit kallt ute har vi även gjort pepparkaksgubbar i is som vi hängt upp i en buske;
No comments:
Post a Comment