Sunday, September 6, 2009

Upptaktsträff...

...med Bulleri idag på Nordanå. Hamburgare och kaka. En godispåse till barnen. Nu blir det en lugn hemmakväll med näsan i boken.

Ansjovispizza;


1brk ansjovisfiléer
1 rulle smördeg
2 röda paprikor
1 gul lök
1 dl svarta oliver
2 dl riven västerbottensost
1 brk creme fraiche "paprika/chili"

Bred ut en färdigkavlad smördeg och dela den på längden på en bakpappersklädd plåt.
Strimla och stek 2 gula lökar och 2 paprikor långsamt i smör. Låt dem svalna och fördela dem över smördegen.
Låt ansjovisen rinna av och lägg dem på snedden jämt fördelade på degarken.
Klicka lite creme fraiche smaksatt med paprika/chili mellan ansjovisen.
På med 2 krm nymald svartpeppar och 1 dl kärnfria, svarta oliver.Toppa med 2 dl riven ost.
Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 20-30 min. eller tills smördegen är gräddad och osten smält.

P.S. Går att förbereda i god tid fram till gräddningen.

No comments: