Tuesday, December 29, 2009

Idag hissar vi...

..."Damernas detektivbyrå" som började på svt i söndags.



Jill Scott spelar huvudrollen suveränt. Måste ses.

I övrigt har Signe varit här idag och vi gjorde varma mackor av resterna från gårdagen, dvs vitlökssmör, tjälknöl, sås, tomat, västerbottensost och herrgårdsost.



Aftonbladet idag;

"Tandläkare lagade tand 71 gånger

Göteborg. En tandläkare i Göteborgsområdet har anmälts till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) av två personer som anser sig utsatta för upprepade felbehandlingar. En av anmälarna uppger att han besökt tandläkaren 135 gånger på sex år. Under dessa besök lagades en tand 71 gånger, en annan tand 59 gånger, och en tredje 51 gånger.

Anmälarna hävdar att de skämdes för att gå till någon annan tandläkare med sina dåliga tänder, och att den anmälde tandläkaren lovat dem behandlingar, på tandläkarens försäkring, som aldrig blev av. För snart ett år sedan vände de sig dock till odontologiska institutionen vid Göteborgs universitet, där den anmälde tandläkarens lagningar bedömdes som mycket dåligt gjorda.

Den anmälde tandläkaren varnades av HSAN 2007. Den gången svarade han aldrig på nämndens begäran om att få in ett yttrande med patientjournal. Socialstyrelsen fann inget tecken på att mannen alls var verksam som tandläkare."

Och nu ska Sune Barkemo sluta som tandläkare. Hur ska det gå för mig? Det finns anledning för oro...

No comments: