Saturday, February 14, 2009

Fredag den 13:e...

...var det igår. Det brann på hemkunskapen. Jag hann inte se lågan innan den var släckt. Coolt.

Gjorde bort att skriva några omdömen innan jag åkte och hämtade barnen och sedan Signe. Vi tvärhandlade på Kvantum och sedan åkte vi hem. Där brottade vi i oss en grillad kyckling. Senare lagade vi lite mat;

Kycklinggratäng;


1 grillad kyckling
1 matlagningsgrädde
1/2 grädde
Pikant flödeost
2 röda paprikor
fransk senap
sambal oelek
pasta
tomat
mozarella

Stek paprika och värm upp kycklingen i stekpanna. I med grädde, ost, senap, sambal, salt och peppar. Koka pasta och lägg i gratängform. På med röran. Lägg på skivade tomater och mozarellaost överst. Gratinera 225 grader.

Citron- och marängpaj;


Ingredienser
Portioner: 4
8 digestivekex
250g mascarponeost
1 äggula
1/2 dl vispgrädde
1 tsk vanlijsocker
1 msk lemon curd
rivet skal av 1/2 citron
2-3 msk socker
1-2 msk pressad citronsaft
4 äggvitor
2 msk socker till marängen

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat

Gör så här
GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 200°C. Krossa och rosta digestivekexen 5–6 minuter i ugn eller i en het, torr stekpanna. De får en trevlig nötsmak och blir gott krispiga. Låt svalna. Fördela smulorna i ugnssäkra glas eller portionsformar.
2. Vispa samman mascarpone med äggula och vispgrädde. Tillsätt vaniljsocker, lemon curd, citronskal, socker och citronjuice. Hit kan allt förberedas. Glasen kan stå färdigblandade i kylen.
3. Värm ugnen till 275°C.
4. Marängsmeten bör vispas strax före servering. Vispa äggvitorna väl med socker till en tjock och blank marängsmet. Spritsa den över kaksmulor och citronkräm. Grädda hastigt, håll koll för det går snabbt!
Servera genast.

Signe köpte minimandariner och bjöd oss på;


Affe tyckte det var smaskeli;


Vi såg Let´s dance och sen åkte Signe och hämtade Harry och for hem. Jag gick och la mig och fick migrän (som vanligt). Det är först nu det har börjat släppa. Ska försöka komma mig för att rätta lite prov idag. Vi har ställt in bioplanerna eftersom Daniel inte skulle kunna sluta tidigare då de bara är två i butiken. Nicke ville istället att vi skulle fira hans födelsedag hos oss, så det blir PP ikväll. PaltParty!

Grattis på alla ♥ dag, älskling!

No comments: