Wednesday, July 15, 2009

Efter solsken...

...kommer regn. Och åska.

Idag har vi bakat en kaka och bjudit hem pappa på lunch.


Det blev en landgångsmacka, bål och till efterrätt kaffe och

Peach melbakaka


2 nektariner
2 lime
125 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
3 1/2 dl mjöl
1 dl frysta hallon

Garnering; florsocker och lite blommor

Serveras med vispad grädde eller glass.

Gör så här;
1. Ugnen på 200.
2. Skär nektarinerna i tunna klyftor. Riv skalet på 2 lime och pressa ur saften ur en.
3. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker. I med smör, mjöl, limeskal, limesaft. Rör till jämn smet.
4. Häll smeten i smord och bröad form. (24 cm i dia). Tryck i hallon och nektarinklyftor.
5. Grädda i nedre delen ca 35 minuter. Låt kallna.

OBS! Den är godare om den är lite kladdig i mitten, än om den gräddats för länge. Och nej, det ska inte vara bakpulver i.

Nicke och Max grävde efter mask och for sedan ut och fiskade i älven.


Max fick enligt Nicke 3 och 1/2 fisk samt en blomma och vann där med mot Nicke;


1 comment:

Nicola said...

150 g smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst (söt el vanl)
1 ägg (+ 1 ägg till pensling)
1 dl socker
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl

Fyllning
150 g smör (rumsvarmt)
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelphiaost (rumsvarm)

gör så här: smält smöret och rör i mjölken tills det är ca 37 grader. rör ner jästen tills den försvinner. rör sen ihop alla ingredienser i en bunke. smöra en långpanneform och bre ut degen där i.

fyllningen: smält smöret och rör ner philiadelphiaosten tills den löses upp, rör sedan ner florsockret och vaniljsockret. klicka ut fyllningen över degen och låt jäsa i 30 minuter under bakduk. pensla sedan med ett ägg och strö över pärlsocker. grädda sedan i mitten av ugnen i 15-20 på 200 grader.