Saturday, June 7, 2008

Min älskling...

...är hemma igen. Igår när han skulle på permis så sa dom att vi kunde stanna hemma och komma upp om det blev sämre. Det var dock inte helt enkelt att få honom att sitta någorlunda still, med tanke på att Emma var här.

Gårdagens middag blev mycket god och mycket uppskattad;

Vattenmelondaquiri;


Mixa frusen vattenmelon och rom. Ta da!

Grillade ostfyllda tunnbröd med avocadosalsa;


4 dl riven Västerbottensost
5 mjuka tunnbröd
2 stora avocado
1 dl ketchup
1 rödlök
1 tomat
1/2 röd chili
citron
koriander
salt och peppar

Lägg den rivna osten mitt på brödet och vik omlott.
Grilla snabbt, de bränns lätt.
Blanda avocado, ketchup, rödlök, tomat, chili, citron och smaka av med salt och peppar. Lägg på brödet som du skurit i 4 snibbar. Toppa med koriander. Njut.

Fläskkarré med glaze;

2 dl ljust muscovadosocker
2 dl japansk soja
2 dl flytande honung
2 dl ketchup
2 tumstora ingefäraknölar
4 vitlöksklyftor

Pensla på karrén innan du grillar, och även under tiden du grillar.

Potatisgratäng i folie;


1 kg färskpotatis
300 g philadelphiaost
2 dl hackad persilja
3 dl riven västerbottensost
några klickar smör

Koka potatisen i 5 minuter. Blanda allt i en bunke och lägg i folie. Lämna lite öppet längst upp. (Minst 2 folieark) Lägg på grillen 30 minuter.

Gjorde liknande i fredags men då tog vi potatis, persilja, citronsaft, vitlökoch smör och det blev fantastiskt gott.

Rabarbergrädde med kaksmulor;


1 kg rabarber
5 dl vispgrädde
3 dl socker
2 msk vaniljsocker
Icas trippel choklad cookies

Gör i början på sommaren, annars är rabarbern för sur. De ska helst vara späda och röda.
Skär rabarbern i skivor, blanda i socker och vaniljsocker. Lägg i ugnsfast form och täck med folie. In i ugnen 200 grader, 60 minuter. Sila av rabarbern och koka saften tills hälften återstår. Låt sirapen svalna i rumstemp.
Vispa grädden, inte för hårt. Blanda försiktigt i sirapen, den ska vara strimmig, så blanda ej för noga. Toppa med kaksmulor.

Alla potentiella matlagsmedlemmar på Rovönfesten undanbedes vänligen men bestämt att testa dessa recept innan.

No comments: